Bicikleta malore

Biçikleta Malore në “Malësi të Madhe” Xhupi juaj është lagur nga një ditë e gjate pune dhe këmbët janë te lodhura nga shumë metra te përshkuara ne nje terren shkëmbor. Disa minuta me pare kemi hequr papastertitë nga fytyra, tani është koha qe të pastrojme pjesën tjeter në bujtinat tuaja lokale, përballë jush ndodhet një[…]

Festa Hena e plote – Kelmend

Ky event zhvillohet çdo të shtunë të tretë të muajit Gusht. Fillimet i ka në vitin 2006. Ideja e krijimit të këtij eventi lindi nga një grup Italian për argëtimin e të rinjëve të Kelmendit si dhe Tamara si qendra e Kelmendit të kishte një festë tradicionale të veten.Në këto vitet e fundit festa njihet[…]

Logu i Bjeshkeve – Kelmend

Është një manifestim kulturor që zhvillohet çdo vit që nga vitin 1998 në të shtunën e dytë të muajit Gusht në fshatin Lepushë të Kelmendit në vendin e quajtur Qafa e Predelecit. Në këtë manifestim vajzat e Kelmendit konkurojnë për të qenë më e bukura e Bjeshkëve, për të fituar kurorën  “Miss Bjeshka”. Ky është[…]

Hapja e sezonit turistik – Kelmend

Me rastin e festes fetare të fshatit Vermosh, më 29 Qershor 2012 u zhvillua për herë të parë eventi i hapjes së sezonit turistik 2012 të Kelmendit. Valle e kostume tradicionale u prezantuan nga banorët e Vermoshit si dhe produkte dhe gatime tipike të përgatitura nga gratë e fshatrave të Kelmendit. Një moment i bukur[…]

Festa e Reçit

Në fshatin Reç të Shkrelit çdo vit të dielën e fundit të muajit Gusht zhvillohet festa e Reçit. Nën hijen e drurëve shekullor të gështenjave me këngë e me vallë përkujtohet Lufta e Reçit, që daton më 30-31 Gusht 1943. Kjo festë festohet çdo vit nga viti 1947 dhe mbledh banor nga anë e mbanë[…]