Razma ( Fshati Vrith)

Rreth 9 km larg fshatit Dedaj gjendet fshati Vrith. Ky fshat ka një bjeshkë shumë të njohur për bukuritë e saja, që quhet Razma. Razma shtrihet mbi një pllajë karstike 900 – 950 m mbi nivelin e detit, e cila paraqet kontraste befasuese në reliev, mes majave piramidale në pjesën më të madhe të pyllëzuara[…]

Fshati Dedaj

Në qytetin verior të Koplikut, në të djathë aty ku tabela lexon ”Theth”, pas afro 13 km, në mes fushave të mbjella me bimë heterovajore, ku kodrat pak a nga pak ngrejnë “kokën” në male të lartë, gjendet fshati Dedaj, qendra e Komunës Shkrel. Një vend me kontraste befasuese në reliev, me klimë të butë,[…]

Fshati Bogë

Rreth 18 km më në veri të fshatit Dedaj, qendrës së komunës Shkrel, rruga të shpie në fshatin Bogë. Një fshat i vendosur në një luginë 950 m mbi nivelin e detit, i rrethuar nga Alpet. Bukuria, pasuritë natyrore dhe kulturore të këtij fshati u lënë mbresa çdo vizitori. Shumë studiues apo kalimtar të huaj[…]

Fshati Reç

Ky  është një fshat i vogël me rreth 597 banor, 10 km në jug të fshatit Dedaj. Rruga fillon në mes fushave të mbjella me bimë heterovajore dhe në sfond ngrihen kodrat e pas tyre malet e larta. Dalëngadalë  kodrat fillojnë dhe afrohen  dhe para jush shfaqet një pyll i dendur me gështenja me një[…]