Aleanca Slow Food e Kuzhinereve

VIS Albania dhe krijimi i Aleancës Slow Food të Kuzhinierëve në Shqipëri Për një ushqim të mirë, të pastër dhe të drejtë 19.06.2015

“Të gjitha kuzhinat e botës duhet të kenë dinjitet të barabartë. Duhen rigjetur dhe shpërndarë produktet e territorit dhe dijet për t’i gatuar: dije që rrezikojnë të zhduken bashkë me biodiversitetin ushqimor që i ka frymëzuar; produkte të zëvendësuara nga ushqime të propozuara nga industria ushqimore, nga një bujqësi intensive, rob i kimikateve dhe e[…]

Mishavine

DJATHI “MISHAVINË” – NJË TRASHËGIMI PËR T’U MBROJTUR 15 NËNTOR 2014

Më 15 nëntor, në mjediset e Ministrisë së Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave në Tiranë, 12 gra prodhuese nga fshatrat e Lepushës dhe Vermoshit (Kelmend, Veriu i Shqipërisë) patën mundësinë për të paraqitur një nga prodhimet e tyre të veçanta dhe tradicionale: djathin e quajtur Mishavinë.   Djathi Mishavinë është i pranishëm në[…]

Tirana, panairi i parë ndërkombëtar i turizmit të qëndrueshëm: “Pushime!”

Komunat e Kelmendit dhe Shkrelit, me mbështetjen e organizatës italiane VIS (Vullnetarizmi Ndërkombëtar për Zhvillimin), nga data 14 deri më 16 Tetor 2011 morwn pjesw nw panairin e parë të turizmit të qëndrueshëm në Shqipëri, që u zhvillua në ambientet e City Park në Tiranë. Të pranishëm në këtë event ishin operatorë turistik, agjenci udhëtimesh,[…]

Panairi Ndërkombëtar i Turizmit në Berlin

Në datat 7 – 11 Mars 2012 u zhvillua në Berlin Panairi i Turizmit, një nga panairet më të mëdha botërore për turizmin. Në panair morën pjesë 10.644 ekspozues nga 187 vende të ndryshme, 113.006 vizitorë biznesi, 39.7 % e tyre të huaj. Në stendën e Shqipërisë nën logon “Shqipëria e Veriut” u prezantuan Kelmendi[…]

Panairi ”Shqiperia turistike”

Më 25 – 27 prill 2012, në Pallatin e Kongreseve në Tiranë, u zhvillua  panairi i turizmit “Shqipëria turistike 2012″. Në këtë panair morën pjesë mbi 100 operatorë turistikë nga të gjitha trevat shqiptare për të promovuar ofertat dhe shërbimet e tyre turistike. Me mbështetjen e organizatës VIS Zyrat e Informacionit Turistike të Kelmendit dhe[…]