Trekking

Rrethi i Malësisë së Madhe ofron një natyrë të paprekur, e gjitha ende për t’u zbuluar, shtigje malore, lugina lumore, kanione, pyje të pasura në florë e faunë, burime uji të magjishme. Kultura dhe historia, gjithashtu mbresëlënëse, kanë shumë për t’i ofruar vizitorëve, të cilët do të bëhen pjesë e një rajoni të pasur me tradita dhe mikpritës të pashoq.
Propozimet për trekking, të kryqëzueshme ose në formë rrethore, kalojnë nëpër shtigje të shenjuara në një hartë që përmban gjurmët GPS dhe ofrojnë peisazhe të mrekullueshme, përmes fshatrave të zonës dhe bjeshkëve. Udhërrëfyes të specializuar do t’ju shoqërojnë përgjatë këtyre eskursioneve mbresëlënëse.

Shtegu i Pyllit
Vermosh Qendër – Skrapatush – Vermosh Qendër

Eskursion i lehtë me ecje rrethore.

 • Vendi i nisjes: Vermosh Qendër
 • Vështirësia: T1 Eskursion
 • Distanca: 17 km
 • Kohëzgjatja: 5h
 • Disniveli: 147 mt

HARTA

Shtegu i Liqejve
Vermosh Bashkim – Q. Kujtë – Vermosh Bashkim

Eskursion malor me ecje rrethore

 • Vendi i nisjes: Vermosh Bashkim
 • Vështirësia: T2
 • Distanca: 15km
 • Kohëzgjatja: 7.5 h
 • Disniveli: 1100 mt

HARTA

Shtegu i italianëve
Vermosh Bashkim – Kantieri i Budaçit – Q. Perdoleci

Eskursion malor

 • Vendi i nisjes: Vermosh Bashkim
 • Vendi i mbërritjes: Q. Perdolec
 • Vështirësia: T1-T2
 • Distanca: 11,1 km
 • Kohëzgjatja: 5 h
 • Disneveli: 597 mt

HARTA

Shtegu i ujit të kuq
Vermosh Qendër – Q. Mojanit – Zabel – Vermosh Qendër

Eskursion malor me ecje rrethore

 • Vendi i nisjes: Vermosh Qendër
 • Vështirësia: T2-T3
 • Distanca: 18,1 km
 • Kohëzgjatja: 7,5 h
 • Disniveli: 1022 mt

HARTA

Shtegu i Grebenit
Vermosh Qendër – Çakone – M. Haramis – Vermosh Bashkim

Eskursion malor

 • Vendi i nisjes: Vermosh Qendër
 • Vështirësia: T3
 • Distanca: 16,1 km
 • Kohëzgjatja: 7,5 h
 • Disniveli: 780 mt

HARTA

Shtegu i shkëmbinjve
Skrapatush – Vila – Jeshnica – Cakone

Eskursion malor

 • Vendi i nisjes: Skrapatush
 • Vështirësia: T3
 • Distanca: 8,4 km
 • Kohëzgjatja: 5 h
 • Disniveli: 598 mt

HARTA

Shtegu i ujëvarës
Kisha e Selcës – Mreg – Ujëvara e Sllapit

Eskursion malor

 • Vendi i nisjes: Selcë (Kisha)
 • Vështirësia: T2
 • Distanca: 4,3 km
 • Kohëzgjatja: 4 h
 • Disniveli: 652 mt

HARTA

Shtegu i gjuetarëve
Ura e Tamarës – Koznje – Kozhnje e Sipërme
Eskursion malor

 • Vendi i nisjes: Tamara
 • Vështirësia: T2
 • Distanca: 8,1 km
 • Kohëzgjatja: 3 h
 • Disniveli: 457 mt

HARTA

Shtegu i Dhenve

Bogë-Shtegu i Dhenve

Eskursion malor

 • Vendi i nisjes: Bogë
 • Vështirësia: T1
 • Distanca: 2,6 km
 • Kohëzgjatja: 1h 20 minuta (vetëm për të shkuar)
 • Pikënisja: 1370 mt
 • Pikëmbërritja: 1807 mt

IMG_8550 IMG_8548 IMG_8547 IMAG0621 IMAG0613 IMAG0608 IMAG0605 20160808_101852 IMG_8609 IMG_8602 IMG_8588 IMG_8578 IMG_8575 IMG_8598 IMG_8592 IMAG0596 IMAG0589 IMAG0588 IMAG0580 20160808_105517 20160808_103352 20160808_101935 13995668_982555665195534_8666446940107771909_o 13925656_982555855195515_5990939797560090402_o

Shtegu  Bogë-Razëm

Ekskursion malor

 • Vendi i nisjes: Bogë
 • Vështirësia: T2
 • Distanca: 12.8 km
 • Kohëzgjatja: 5/6 h (vetëm shkuarje)
 • Lartësia min: 888 m
 • Lartësia max: 1557 m

14107694_998762810241486_4862074392185014568_o 14124880_998761273574973_8031953955523715077_o 14138128_998762096908224_7646110187730751699_o 14138840_998761260241641_4089719344354213128_o 14188231_998763563574744_7114432034164872849_o 14206150_998762820241485_8258685840247442645_o

14124427_998760600241707_5016352047255402201_o14188678_998760576908376_335480365384788025_o

 

Shtegu Bogë-Shpella Gjek Markut-Shpella Zanave-Bogë

 • Vështirësia: Mesatare
 • Kohëzgjatja: 6 orë 30 min (vetëm për të shkuar)
 • Gjatësia: 5km
 • Lartësia min: 903 m
 • Lartësia max: 1828 m

14567415_1036830299768070_3513668485537238464_o(1) 14570692_1036827436435023_3399782251696734446_o 14570700_1036830319768068_2597780389054930307_o 14589884_1036830279768072_222068774713337630_o 14612581_1036827666435000_6871329581071936880_o 14691194_1036830186434748_8559431656078943415_o 14691342_1036827429768357_4797585733459005992_o 14691960_1036827693101664_1356861127223381183_o 14706895_1036827216435045_5235383604871716878_o 14711089_1036828299768270_7735920911729912980_o 14712934_1036828019768298_6988872375022206800_o14700930_1036827773101656_7199739402870352894_o

14713021_1036827723101661_2776589259938488301_o 14715644_1036827256435041_9097022729698171172_o

 

Shtegu Maja e Çardakut

Bogë-Maja e Çardakut-Bogë

Ekskursion malor

 • Vendi i nisjes:Bogë
 • Vështirësia: T3
 • Kohëzgjatja: 7 orë
 • Gjatësia: 7.9 km
 • Lartësia max: 902 m
 • Lartësia min: 1976m

PicMonkey Collage peisazh2 IMG_9069[2]   IMG_1143[1]

IMG_9021[1] IMG_9071[1]

IMG_9140[1] 14970900_207900679649879_389264199_oIMG_9081[1]